Συμβολισμοί

1779918_723726724315731_9009816941682297725_n
Ο Χριστός με τη σταύρωσή του άνοιξε και πάλι το δρόμο προς το δέντρο της ζωής, η οδός προς το οποίο είχε απαγορευτεί στους πρωτόπλαστους μετά την διάπραξη της αμαρτίας και τη βρώση του καρπού της γνώσης. Το σύμβολο του δέντρου της ζωής μετουσιώνεται στον ξύλινο σταυρό και το ιερό ανεστημένο σώμα του Χριστού γίνεται η ελπίδα για τη νίκη κατά της θνητότητας.
Το αυγό, σύμβολο του Πάσχα αλλά και άλλων παλαιότερων εορτών, συμβολίζει την ολοκλήρωση, την αναγέννηση και τη γονιμότητα.
Το θείο φως και πνεύμα είναι αυτό που μας οδηγεί στην ολοκλήρωση της ύπαρξής μας ώστε να ξαναβρούμε το απολεσθέν δέντρο της ζωής και την πηγή στις ρίζες του. Διαβάστε: “Το Ιερό Δέντρο: Οι μύθοι και οι συμβολισμοί του”
***
Jesus Christ, with his crucifixion, reopened the way to the tree of life, which was forbidden to Adam and Eve after committing the sin of eating the fruit of knowledge. The symbol of the tree of life translates to the wooden cross, and the holy resurrected Christ’s body is the hope for victory against mortality.
The egg, a symbol of Easter and other ancient holidays, symbolizes completeness, rebirth and fertility.
The divine light and spirit leads us to the completion of our existence towards the rediscovery of the lost tree of life and the fountain in its roots.

Επιτρέπεται η ηλεκτρονική αναδημοσίευση μόνο εφόσον αναδημοσιευτεί το πλήρες κείμενο, με ξεκάθαρη απόδοση στη συγγραφέα Ευλαμπία Τσιρέλη,  μαζί με σύνδεσμο στην παρούσα σελίδα. Απαγορεύεται κάθε είδους έντυπη αναδημοσίευση. Σε αντίθετη περίπτωση, θα υπάρχουν κυρώσεις σύμφωνα με τον Νόμο 2121/1993.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s