Η μοιρασιά του κόσμου

Two-Old-People-Eating-Francisco-de-Goya-y-Lucientes-Oil-Painting-510x302

Francisco de Goya y Lucientes, Museo Nacional del Prado

Τα τρία αδέρφια κάθισαν στο μεγάλο τραπέζι. Ο μεγάλος άρχισε να τρώει λαίμαργα το παραγεμισμένο του πιάτο. Ο αδελφός του, δίπλα, κάθε φορά που πήγαινε να τσιμπήσει μια μπουκιά, ο λαίμαργος του την έπαιρνε απ΄το στόμα, ώσπου άδειασε το πιάτο του κι έμεινε νηστικός. Ο τρίτος, έφτυνε στο πιάτο του με μια έκφραση αηδίας. Δεν το εκτιμούσε το φαΐ, ήθελε άλλο.

Η μάνα τους στεκόταν από πάνω κρατώντας μια άδεια κατσαρόλα. Φορούσε ένα πράσινο φουστάνι κι είχε ένα μαραμένο λουλούδι στα μαλλιά της. Απ’το λουλούδι έπεφταν νεκρές μέλισσες κάθε που γυρνούσε το κεφάλι της να κοιτάξει μια τα παιδιά της και μια την άδεια κατσαρόλα προσπαθώντας να υπολογίσει πού έκανε το λάθος.

Ο πατέρας τούς κοίταζε, νεκρός, μέσα από τον καθρέφτη. Κάπου-κάπου έριχνε μια ματιά στο ρολόι του τοίχου. Ο σκύλος χόρταινε με τη μυρωδιά και κάθε τόσο έσκουζε λυπημένος από τις κλωτσιές του μεγάλου.

©Ευλαμπία Τσιρέλη

Επιτρέπεται η ηλεκτρονική αναδημοσίευση μόνο εφόσον αναδημοσιευτεί το πλήρες κείμενο, με ξεκάθαρη απόδοση στη συγγραφέα Ευλαμπία Τσιρέλη, μαζί με σύνδεσμο στην παρούσα σελίδα. Απαγορεύεται κάθε είδους έντυπη αναδημοσίευση. Σε αντίθετη περίπτωση, θα υπάρχουν κυρώσεις σύμφωνα με τον Νόμο 2121/1993.