Τηλεσκόπιο

tumblr_llbgju1lKd1qcdgvco1_500

Είναι η πρώτη φορά που θα δω το φεγγάρι με το τηλεσκόπιο. Όνειρο παιδικό, από τότε που στρώναμε στρωματσάδα στο μπαλκόνι με τ’ αδέρφια, να δούμε τη βροχή μετεωριτών ή στο βουνό όταν ξαπλώναμε στο ξέφωτο και βλέπαμε με γυμνό μάτι τον γαλαξία.
Έχω δύο ειδών φακούς. Με τον έναν βρίσκω τον δρόμο μου, το σώμα στον ουρανό, και με τον άλλον το φέρνω κοντά μου. Βιδώνω, εστιάζω, ρίχνω το άγκιστρο, τραβώ το σχοινί και την φέρνω κοντά. Ανοίγω το βήμα και πατώ στον πρώτο κρατήρα. Είμαι μέσα στη Σελήνη. Τρέμω. Η καρδιά μου χτυπά σε παιδικό ρυθμό. Όλοι οι φόβοι και οι σκιές πηδούν στο αχανές διάστημα και χάνονται σε κάποια μαύρη τρύπα. Τα πόδια μου χαϊδεύονται από το ασημί, δροσερό έδαφος. Είναι απαλό σαν πούδρα. Και σφουγγαρένιο. Το βλέμμα, πέρα στη Γη. Είναι η πιο όμορφη με διαφορά.

Θα κάνω έναν γύρο κι έπειτα θα επιστρέψω.

©Ευλαμπία Τσιρέλη

Επιτρέπεται η ηλεκτρονική αναδημοσίευση μόνο εφόσον αναδημοσιευτεί το πλήρες κείμενο, με ξεκάθαρη απόδοση στη συγγραφέα Ευλαμπία Τσιρέλη, μαζί με σύνδεσμο στην παρούσα σελίδα. Απαγορεύεται κάθε είδους έντυπη αναδημοσίευση. Σε αντίθετη περίπτωση, θα υπάρχουν κυρώσεις σύμφωνα με τον Νόμο 2121/1993.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s