ΠΑΙΔΙΚΑ

O Eδουάρδος και η μεγάλη Σπηλιά – Εκδόσεις Ίκαρος 2022

Ο Εδουάρδος ζει στην Ποντικοκοιλάδα, κοντά στο πυκνό δάσος. Είναι πολύ διαφορετικός από τα άλλα ποντίκια: φοράει τεράστια γυαλιά, ντύνεται με φαρδιά πουλόβερ, αγαπά τη ροκ μουσική και τη γοτθική λογοτεχνία. Ήρωάς του είναι ο Φιλέας Ποντ, ο θρυλικός ποντικός εξερευνητής που τόλμησε να μπει –έστω και για λίγο– στο τρομακτικότερο μέρος όλης της κοιλάδας, τη Μεγάλη Σπηλιά. Ώσπου μια μέρα, ο Εδουάρδος βρίσκεται κι αυτός μπροστά στη σκοτεινή είσοδό της. Βαθιά στο εσωτερικό της σπηλιάς, τον περιμένει μια κρυμμένη αλήθεια, που θα αλλάξει τα πάντα… για πάντα!

Σειρά:
Ηλικία: από 7 ετών
Α’ Έκδοση: 2022
Σελίδες: 88
Διαστάσεις: 14 x 21,3 εκ.
ISBN: 978-960-572-464-1

Αγοράστε


Το «Σχέδιο του Θεού, μέσα από ιστορίες της Βίβλου» είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-7 ετών. Περιέχει τα βασικά γεγονότα της Βίβλου μέσα από ιστορίες με έμμετρη αφήγηση. Με μια χαριτωμένη και τρυφερή εικονογράφηση, αυτές οι ιστορίες της Βίβλου είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να διαβάζονται ως μια ενιαία και ολοκληρωμένη ιστορία. Τα παιδιά διδάσκονται τα βιβλικά νοήματα με ευχάριστο τρόπο αφού η έμμετρη μορφή βοηθά το παιδί να αφομοιώσει τα κείμενα και ενισχύει την ανάμνηση αυτών. Επίσης προσφέρει μια ευχάριστη ανάγνωση για τον γονέα και τον δάσκαλο.

Ξεκινώντας από τη δημιουργία του κόσμου και καταλήγοντας στην Ανάσταση του Κυρίου, τα παιδιά γνωρίζουν γεγονότα της Παλαιάς Διαθήκες όπως η ιστορία του Κήπου της Εδέμ, ο Κατακλυσμός του Νώε, ο Πύργος της Βαβέλ, ιστορίες των Αβραάμ, Ισαάκ, Ιωσήφ, τα γεγονότα της Αιγύπτου, ο Μωυσής, η Έξοδος, οι Δέκα Εντολές, τα Τείχη της Ιεριχούς, Δαυίδ και Γολιάθ, αλλά και της Καινής Διαθήκης όπως ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, η Γέννηση του Κυρίου, ο Ιησούς στον Ναό, η Βάπτιση του Κυρίου, οι μαθητές Του, ο Γάμος στην Κανά, η Σαμαρείτισσα, τα θαύματα του Κυρίου, ο Χορτασμός των Πέντε Χιλιάδων, οι Παραβολές, ο Χριστός ευλογών τα παιδιά, οι Μακαρισμοί, ο Ιησούς στα Ιεροσόλυμα, ο Μυστικός Δείπνος, η Σταύρωση και η Ανάσταση.

Απόδοση έμμετρου αγγλικού κειμένου στα ελληνικά: Ευλαμπία Τσιρέλη

Εικονογράφηση: Gustavo Mazali.

Έκδοση: Ελληνική Βιβλική Εταιρία, 2021. Αγοράστε.