Συνέντευξη στο Trollei Magazine

Συνέντευξη στο Trollei Mag

Featured Image -- 1217

Πολυγραφότατη και δραστήρια, έχει εκδόσει ήδη τα τρία πρώτα της βιβλία και περιμένουμε με χαρά τα επόμενα! Η συγγραφέας Ευλαμπία Τσιρέλη μίλησε στο Trolleei.com για την λογοτεχνία του αλλόκοτου, τα εργαστήρια συγγραφής στα οποία διδάσκει αλλά και το καινούριο της βιβλίο «Χρόνειρα«!

Ασχολείσαι με τον Τρόμο και τη Λογοτεχνία του Φανταστικού, ένα είδος που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στον Έλληνα αναγνώστη, που προτιμά το εύπεπτο, το πιο εύκολο βιβλίο. Ποια η ανταπόκριση από το ελληνικό αναγνωστικό κοινό;

Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει παράδοση στη λογοτεχνία του Φανταστικού και ιδιαίτερα του Τρόμου, σε αντίθεση -ας πούμε- με τη Μεγάλη Βρετανία από όπου προέρχονται τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του είδους. Εγώ, από την εφηβεία μου ακόμα, όταν και μυήθηκα στη λογοτεχνία του Φανταστικού, μελετώ ξένους συγγραφείς-δασκάλους του είδους. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να κάνω αλλιώς, παρά να γράφω ανάλογα. Αγαπώ ιδιαίτερα το σουρεάλ, την επιστημονική φαντασία και το πνευματιστικό ύφος όσο μεγαλώνω και ωριμάζει η γραφή μου. Δηλαδή σε εμένα δεν θα διαβάσεις για νεράιδες, ούτε για δράκους, ούτε για ζόμπι και βρικόλακες. Θα διαβάσεις πιο αλλόκοτα πράγματα. Γενικά πειραματίζομαι πολύ στα κείμενά μου και δεν κολλάω με ένα είδος. Ο κόσμος δέχεται την καλή λογοτεχνία σε όποιο είδος και αν ανήκει πιστεύω. Την αντιλαμβάνεται. Την αντιλαμβάνονται ακόμα και αυτοί που διαβάζουν αυτά τα πιο «εύπεπτα» που λες, απλά βαριούνται ή φοβούνται. Γιατί η καλή λογοτεχνία θέλει συγκέντρωση, προβληματισμό και νου που δεν τεμπελιάζει.

Διαβάστε την υπόλοιπη συνέντευξη εδώ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s